Part of Lantmännen Unibake

Fokus på kvalitet

Produktkvalitet hos Schulstad

Produktkvalitet

Lantmännen Schulstad sikrer høj kvalitet og høj fødevaresikkerhed gennem overvågning, kontrol og god produktionspraksis på alle vores brødproduktioner. Kvalitetsarbejdet i bagerierne certificeres af tredjepart efter BRC standarden.

Medarbejderne i Lantmännen Schulstads bagerier er medansvarlige for vores produkter og involveres i det daglige arbejde med kvalitet og fødevaresikkerhed.

God hygiejne når vi bager

Hygiejne

God hygiejne er en forudsætning for at kunne fremstille brød af høj kvalitet, som sikrer friskhed i flere dage uden brug af konserveringsmidler. Det er derfor vi:

- Anvender råvarer af høj kvalitet
- Benytter de bedst mulige produktionsprocesser 
- Sikrer god hygiejne i bageriet og under distributionen 
- Anbefaler god hygiejne i butikkerne og hos forbrugeren 
- Sørger for korrekt indfrysning og opbevaring af frostprodukter

I bagerierne foretager vi løbende holdbarhedstest, der bruges til at forebygge fejl og fastsætte holdbarhedsperioden. Oplysninger om produkt, indkøbssted og datomærkning vil sammenholdt med vores holdbarhedstest kunne give en forklaring i tilfælde, hvor der opstår problemer.

Schulstads Produktionspraksis

Produktions-praksis

Hos Lantmännen Schulstad har vi fastlagte arbejdsmetoder, der skal forebygge fejl i forbindelse med kvalitet og hygiejne. Vi arbejder bl.a. efter GMP-regler (Good Manufacturing Practice). GMP-reglerne omhandler bl.a. hos Lantmännen Schulstad:

- Krav om hygiejnisk påklædning til medarbejdere og gæster 
- Krav til luft-, vand-, råvare- og materialekvalitet 
- Krav ved anvendelse af metal, træ, glas og plast 
- Krav til uddannelse af medarbejdere og
   vedligeholdelse af udstyr og bygninger 
- Krav til skadedyrsbekæmpelse

Sådan forbygger vi skadedyr

Skadedyrs-forbyggelse

Hvor der produceres fødevarer, er der altid en risiko for skadedyr. Hos Lantmännen Schulstad har vi meget skrappe krav og kontrolprocedurer, og vi har tilknyttet professionelle skadedyrsbekæmpelsesfirmaer. Alle medarbejdere er trænede til at deltage i det forebyggende arbejde, og vi stiller meget skrappe krav til vores leverandører på området. 

Holdbarhed & Opbevaring

Holdbarhed & Opbevaring

Alle fødevarers holdbarhed afhænger af, hvordan, og ved hvilken temperatur, fødevaren opbevares, og hvilken type indpakning der anvendes. Vi oplyser om holdbarheden på vores brød ved at angive datoen, som brødet er mindst holdbart til. Hvis vores brød opbevares i originalpakningen, og ved almindelig stuetemperatur, holder det sig altid mindst til denne dato.

Det meste af vores brød er skiveskåret, da de fleste af vores kunder helst vil have deres brød sådan. De tekniske muligheder betyder, at vi i dag kan skære vores brød i skiver blot en time efter, det er kommet ud af ovnen, og mens det endnu er varmt. Tidligere stod brødene til afkøling i op til 24 timer, hvilket medførte en større udtørring af brødet, inden det blev skåret i skiver og pakket.

Vi har valgt ikke at anvende konserveringsmiddel (tilsætningsstof der forlænger holdbarheden) i vores produkter. Det betyder, at brødet har en holdbarhed på 6-10 dage afhængigt af brødtypen.

Opbevaring

Korrekt opbevaring er helt afgørende for at holde et brød friskt, saftigt og lige til at spise. Brød opbevares bedst ved stuetemperatur i en tætsluttende plasticpose. Brød kan sagtens fryses, men nogle typer kan dog have en tendens til at smuldre, når de bliver tøet op. Ved frysning anbefaler vi, at man anvender en plasticpose i god kvalitet, der kan lukkes helt tæt.

Kontakt
Kontakt

Lantmännen Schulstad A/S 

Avedøre:

Hammerholmen 21-35
2650 Hvidovre

 

+45 36 39 71 00

© Lantmännen Unibake 2016 | Schulstad er en del af Lantmännen | Privat Politik

Lantmännen Schulstad A/S / Hammerholmen 21-35 / 2650 Hvidovre / Tlf +45 36 39 71 00